Langwerpige-, vierkante- of ronde salontafel?

De langwerpige-, vierkante- of ronde salontafel wordt tegenwoordig naast functioneel ook veelal gebruikt als eyecatcher van de zithoek. Het is in deze tijd dan ook ongezellig en onpraktisch om geen salontafel te hebben staan in de woonkamer. Echter is men zich er niet altijd van bewust dat een salontafel veel mogelijkheden biedt. In ieder interieur volstaat er wel een salontafel, echter past niet iedere salontafel in elk interieur. Wanneer u van plan bent om een nieuwe salontafel te kopen dan is het belangrijk om eerst een antwoord te formuleren op de volgende belangrijke vragen:

  • Wil ik een langwerpige-, vierkante-, of ronde salontafel?
  • Welke kleur moet mijn salontafel hebben?
  • Van welk materiaal dient de salontafel te zijn gemaakt?
  • Hoe wil ik de salontafel gebruiken?
  • Waar ga ik de salontafel plaatsen?

Wanneer kiest u voor een ronde salontafel?

Een vierkante salontafel is uitermate geschikt mocht u ervoor kiezen om twee dezelfde banken haaks op elkaar te plaatsen. Echter komt het vaak voor dat de woonkamer in een uitgerekte vorm opgebouwd is. In dit geval volstaat een langwerpige salontafel.Kijkt u naar de huidige trends en ontwikkelingen dan kiest u niet voor één salontafel, maar uit een set ronde salontafels die bestaat uit twee kleine ronde bijzettafels. Juist doordat de ronde salontafel breekt met de rechte vormen van de overige meubels ontstaat er een leuk effect.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om twee identieke ronde salontafels los van elkaar in uw woonkamer te plaatsen, maar wat u ook kunt doen is het bij elkaar plaatsen van twee ronde salontafels die elkaar aanvullen. De Jamie en de Tripod zijn voorbeelden van setjes bestaande uit twee ronde salontafels.

Tripod set salontafels

Set ronde houten salontafels

Een houten salontafel past doorgaans prima in een klassieke inrichting. Een lichte houtsoort zorgt voor een stoer uiterlijk, terwijl een donkere kleur hout een oud- en antieke uitstraling geeft. Beide tafels passen prima in een klassiek interieur. Het metalen frame van de Jamie salontafel zorgt ervoor dat de ronde salontafels ook prima tot hun recht komen in een industriële setting. Het blog In welke interieur passen houten salontafels? gaat hier dieper op in. Heeft u nog vragen over de ronde salontafel? Neemt u dan gerust contact op en wij helpen u verder.

Neem contact op
Jamie set salontafels
@