White-wash meubels

Ben je op zoek naar white wash meubels? Dan zit je goed bij AJC Meubelen. In onze webshop vind je een ruim assortiment aan white-wash meubels; van kasten tot tafels en van bureaus tot dressoirs. Met whitewash krijgt jouw interieur gelijk een elegante en frisse look. Een donker interieur geeft al snel een grimmige look. Na enkele jaren donkere meubels in huis wil je wel eens wat anders. Dan is white wash meubilair de juiste keuze! Meubels van whitewash zijn een aanwinst voor elk interieur. Neem daarom snel een kijkje in onze webshop waar je een uitgebreid aanbod vindt tegen scherpe prijzen. Je vindt bij ons o.a.:

  • White-wash buffetkasten
  • White-wash vitrinekasten
  • White-wash dressoires
  • White-wash bureaus
  • White-wash tv-meubels
  • White-wash tafels
Bekijk collectie

White wash meubels, wat zijn dat precies?

We horen vaak de vraag ‘White wash wat is dat nu eigenlijk?’. White-wash meubels zijn geverfd op basis van een white wash techniek. Dit is een populaire verftechniek waarmee houten meubels een mooie uitstraling met een prachtig gebleekt effect krijgen. Whitewash komt oorspronkelijk van het platteland; het werd vroeger veelal toegepast op de muren van boerderijen. Deze muren werden met kalk bewerkt en wanneer men kalk over had, dan werden de meubels daar mee bewerkt. De kalk trok in de naden en de nerven van het houten meubilair en dat gaf een bijzonder effect.

White-wash is weliswaar al een oude stijl, maar het blijft ongekend populair. Het wordt nog altijd veelvuldig toegepast op moderne meubels. Weliswaar worden er nu andere technieken gebruikt dan vroeger, maar dat neemt niet weg dat er tal van manieren zijn waarmee een prachtig white-wash effect op meubels kan worden nagebootst. Het geeft je moderne meubels in ieder geval een unieke look die zeker niet zal misstaan in jouw interieur!

Whitewash meubels kopen

De white-wash techniek is de bekendste en waarschijnlijk ook meest populaire onder de decoratieve verftechnieken. De term is in de loop der jaren uitgegroeid tot een verzamelnaam voor allerlei soorten grenen- en eikenhouten meubels met een gebleekte en landelijke uitstraling. Door toepassingen van white-wash krijgen meubels een brocante look; je ziet de houtnerf prachtig naar voren komen door de witte, blekende verflaag.

White-wash meubels zijn niet voor niets de laatste jaren erg in trek. Naast de bijzondere look kenmerken dit type meubels zich door een sterke houtconstructie. Bij AJC Meubelen bieden we een uitgebreid assortiment aan whitewash meubels in alle soorten, maten en hoogten. White-wash meubels zullen ongetwijfeld de blikvanger in jouw interieur zijn! Neem gerust eens een kijkje in onze webshop of neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk collectie
@