Scandinavisch en licht

Tegenwoordig kiezen er steeds meer mensen voor een houten salontafel. Dit komt doordat hout een materiaalsoort is die warmte met zich meebrengt.  Deze trend toont aan dat hout eigenlijk in ieder interieur past. Bent u benieuwd of dat ook voor uw huis geldt?

Is uw huis voorzien van een licht interieur met natuurlijke tinten? Ademt uw huis Scandinavisch ontwerp en klasse? Ga dan voor een lichte houtsoort met strakke poten. Tegenwoordig ziet u steeds vaker het gebruik van ronde vormen in Scandinavische interieurs. Dit verhoogt de sfeer en brengt een speels effect teweeg. Het uit verband halen van alle rechte hoeken en lijnen zorgt voor een echt focuspunt in ieder interieur en kan voor een transformatie zorgen. Klinkt dit voor u als een mooie oplossing in uw interieur? Kijk dan eens naar de Tripod!

Tripod set salontafels

Industrieel interieur voor houten salontafels

Combineert u in uw interieur stoere metalen met ruwe muren en hangt er oude fabrieksverlichting in uw huis? Bent u net als ons helemaal gek van de industriële look? Dan past een houten salontafel ook in uw interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel van steigerhout. Deze tafels hebben vaak een uitstraling van robuustheid en massiviteit. Een nadeel hieraan is dat er soms bolling in de planken zit, ondanks dat ze zorgvuldig hebben gedroogd na het bewerken ervan. Aangezien een salontafel wordt gebruikt voor drankjes en kaarsjes, is het wel prettig als het oppervlak egaal en vlak is.

In een industrieel interieur is een houten tafel met een metalen onderstel ook uitstekend te plaatsen. De stoere metalen die in uw hele huis te vinden zijn komen dan ook terug in uw salontafel. Zo combineert u warmte met robuustheid en dat geeft een complimenteus effect. Een mooi voorbeeld hiervan is de set houten bijzettafels genaamd Jamie.

Jamie set salontafels

Klassiek en landelijk interieur voor houten salontafels

Uiteraard is het gebruik van hout een vereiste in een klassiek en landelijk interieur. Een interieur als deze moet warmte uitstralen en zorgen voor knusheid. Dat kan hout als geen ander. Wilt u een iets authentiekere look creëren binnen uw huis? Ga dan op zoek naar een tafel van oud hout met veel noesten… Kies daar vervolgens de juiste kasteelpoten bij. Dit maakt de authentieke look helemaal af.

In principe laat hout zich dus met alles combineren. Kies bij het uitzoeken van een houten salontafel voor uw interieur in eerste instantie op grootte en vorm, vervolgens kleur/tint en daarna het materiaal en de details. Heeft u na het lezen van dit artikel nog steeds twijfels over het plaatsen van houten salontafels in uw interieur? Neem dan contact op met AJC Meubelen zodat wij u van een gepast advies kunnen voorzien.

Neem contact op
@