Grens tussen bijzet- en salontafel vervaagd in laatste jaren

Veel mensen vragen zich af waarin een bijzettafel verschilt met een salontafel. Dat is ook niet gek, aangezien beide tafels dezelfde functies hebben: praktisch en decoratief. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw drankje op te plaatsen. Ook kunt u ervoor kiezen om de bijzet- of salontafel in te zetten als eyecatcher in uw kamer. Deze tafels passen vrijwel in ieder interieur en laten de zithoek ruimtelijk aanvoelen. Waarin verschillen de tafels dan wel met elkaar?

De grens tussen een salontafel en een bijzettafel is de laatste jaren vervaagd. Een salontafel is vaak gemaakt voor veel opbergruimte en neemt daarom vaak veel ruimte in beslag. Echter zijn er genoeg interieurs waar er helemaal geen ruimte is voor een grote salontafel, zowel om praktische als om esthetische redenen. In interieurs met minder ruimte kan er een bijzettafel geplaatst worden die de functie van de salontafel vervult. In principe is een bijzettafel dan ook gelijk aan een salontafel, echter ziet men een bijzettafel aan voor relatief klein terwijl een salontafel relatief groot gevonden wordt.

Set bijzettafels als salontafel laten fungeren

Een salontafel kan ook op een andere manier vervuld worden. Zo kan er gekozen worden om van twee bijzettafels één salontafel te maken. Een setje van twee kleinere tafeltjes zorgt voor een speels effect en is daarnaast ook nog eens functioneel. Zo kunt u ze makkelijk uit elkaar halen en daarom zijn ze flexibel in gebruik. Neem bijvoorbeeld de houten set bijzettafels genaamd Tripod en Jamie. Doordat deze bijzettafels als set verkocht worden kunnen zij prima fungeren als salontafel!

Ook ziet u dat mensen een poef of hocker als salontafel of bijzettafel gebruiken. Vaak wordt daar dan een plateau op geplaatst dat gebruikt wordt als tafelblad. Mochten er dan gasten zijn kunt u dit plateau eraf halen en de poef gebruiken als extra zitplek. Wederom geldt hier dat een set van twee kleine poefs tegen elkaar aan samen een basis kunnen vormen voor een salontafel.

Jamie set salontafels

Wat kan er allemaal geplaatst worden op een salontafel?

Tip: Dit kunt u allemaal op uw bijzettafel/salontafel zetten:

  • Lamp
  • Boeken
  • Tijdschriften
  • Drankjes
  • Een plantje
  • Hapjes
  • Kaarsen
  • Uw voeten!

Al met al kan er zowel van een bijzettafel als van een salontafel gesproken worden. Een kleine tafel wordt vaak gezien als bijzettafel, terwijl de grotere tafel als salontafel gezien kan worden. Wilt u graag twee houten bijzettafels gebruiken als één salontafel? Bekijk dan nu de set bijzettafels genaamd Jamie of Tripod. Geeft u toch de voorkeur aan een salontafel? Bekijk dan direct het uitgebreide assortiment van AJC Meubelen!

Bekijk alle salontafels
Tripod set salontafels
@