Waar moet u opletten bij de keuze tussen een vierkante-, langwerpige- of ronde salontafel?

Veel mensen vragen zich af wat voor soort vorm salontafel leuker is. Vierkante- of rechthoekige salontafels komen het vaakst voor, maar vergeet de ronde salontafel niet. De keuze hangt logischerwijs erg af van de smaak, maar er zijn wel degelijk handvatten die u helpen bij uw besluit als u er echt niet uitkomt. Zo passen vierkante- en rechthoekige salontafels uitstekend in een nette inrichting, terwijl een ronde salontafel juist breekt met de ruimte doordat kamers geen ronde vorm hebben. Een te nette kamer brengt u door middel van een ronde salontafel beter in balans.

 

Set ronde salontafels zorgt voor unieke inrichting

In een vierkante ruimte met identieke banken die haaks op elkaar staan komt een vierkante tafel perfect naar voren.Dit levert een strak en geordend interieur op. In een langwerpige ruimte wordt er vaak gekozen voor een langwerpige tafel zodat deze vorm aansluit bij de rest van het interieur. Wanneer u kiest voor een ronde tafel dan kiest u voor gezelligheid. Het komt minder strak en netjes over. De laatste jaren is er een trend gaande die inhoudt dat één salontafel verdeeld wordt over twee kleine bijzettafels. De Jamie & Tripod zijn twee voorbeelden van twee bijzettafels die samen een salontafel vormen. Wanneer deze bijzettafels bij elkaar worden geplaatst krijgt u dus weer een ander effect. Dit maakt uw kamer uniek.

In welk interieur passen houten salontafels

Hopelijk heeft dit blog u geholpen bij het maken van een keuze tussen een vierkante-, langwerpige- of ronde salontafel. Twijfelt u nog steeds of een houten salontafel wel echt in uw interieur past? Bekijk dan eens het blog: In welk interieur passen houten salontafels? Hier komt u meer te weten over het plaatsen van salontafels in een landelijk-, klassiek-, Scandinavisch- en industrieel interieur. Heeft u na het lezen van de blogs nog steeds vragen? Neem dan snel contact op en wij helpen u verder!

Neem contact op
Jamie set salontafels
@