Diverse houtafwerkingen

Nadat u een houten tafel gekocht heeft is het belangrijk dat de houten tafel goed onderhouden wordt. Echter zit er veel verschil in de houtafwerkingen van de tafels. Hier dient u dan ook rekening mee te houden bij het onderhouden van een houten tafel. Heeft u een tafel die u wilt laten glanzen? Dan kunt u prima kiezen om uw tafel te onderhouden met lak. De lak beschermt uw tafel tevens tegen invloeden van buiten. Wanneer u ervoor kiest om uw tafel in olie te zetten dan moet u er rekening mee houden dat de tafel donkerder van kleur wordt. Het gebruik van olie maakt uw tafel kwetsbaar voor vlekken en kringen. Dit betekent dat u de tafel dan ook goed moet onderhouden en in moet grijpen wanneer u geknoeid heeft op de tafel. Weet u niet wat u het best kunt handelen na het ontstaan van vlekken? Lees het blog Vervelende vlekken verwijderen van een houten tafel dan eens goed door.

Jamie set salontafels

1 à 2 keer per jaar stevig onderhoud

Wanneer u de tafel goed wilt onderhouden dan is het belangrijk dat u de tafel 1 à 2 keer per jaar een onderhoudsbeurt geeft. Dit zorgt voor een langere levensduur van de houten tafel. Het is dan wel belangrijk dat de houten tafel zich in het juiste klimaat bevindt. In de volgende alinea ‘5 tips voor het onderhouden van een houten tafel blad’ wordt er hier meer over verteld.

Jamie set salontafels

5 tips voor het onderhouden van een houten tafel blad

  1. Plaats houten meubels tussen de 15 en 21 graden. Zorg daarbij ook voor een optimale luchtvochtigheid. Dit kan alleen als de tafel binnen wordt geplaatst.
  2. Vermijd direct zonlicht. Dit sluit aan op de eerste tip. Wanneer de tafel binnen staat is het beter om ervoor te zorgen dat het zonlicht van buitenaf ook niet via het raam op de tafel kaatst.
  3. Gebruik onderzetters. Dit geldt niet alleen bij dranken. Pas ook op bij het schrijven op een dun vel papier door er bijvoorbeeld een oud tijdschrift of een oude krant onder te leggen.
  4. Plak vilten dopjes onder de poten. Zo krassen de stoelpunten niet direct over de vloer. Slechts een kleine investering die veel krassen voorkomt.
  5. Zet geen hete pannen of kopjes op de houten tafel. Het klink wellicht logisch, maar dat maakt het er niet minder belangrijk op.
Tripod set salontafels
@